Aannemer, de leukste baan!Aannemer, de leukste baan!


Over ons

Aannemer, de leukste baan!

Hallo, ik ben een aannemer genaamd Jan en hier is een korte inleiding over mijn beroep. Mijn beroep is aannemer en Ik zal je uitleggen waarom het zo'n leuk beroep is. Je maakt soms de gekste dingen mee. Als je een beetje leuk groepje bouwvakkers mag aansturen, is het altijd pret op de bouw. Als kind wilde ik zelfs altijd al de richting van de bouw op en ik ben nu een trotse aannemer. Op mijn blog kan je van alles verwachten over de leukste klussen die ik momenteel heb en nog veel meer. Ik hoop dat je het leuk gaat vinden en nog veel leesplezier!

Archief

Recente artikelen

Pompputten bestellen: wat, waarom & waarvoor?
22 september 2021

Pompputten zijn speciale soorten putten, die veel

Zo herken je een verstopt riool
10 maart 2021

Ben je bang dat het riool bij jou verstopt is? Dit

Dakdekker
13 mei 2019

De werkzaamheden van een dakdekker Van een huis is

Renovatie
13 mei 2019

Renovatie Wanneer een gebouw door verloop van tijd

Elektrotechniek, dat studeer je niet, dat ben je
19 november 2018

Of het een roeping is of een gewoon beroep, daarov

Een glaszetter levert vakwerk

Indien je al langer in een huis woont, weet je in verband met de verbruikte energie, dat het verstandig is om je huis optimaal te isoleren. Energie is kostbaar en wordt nog steeds duurder. Wanneer het huis waarin je woont nog overal enkel glas heeft, is het verstandig om dat aan te pakken. Enkel glas laat veel warmte door. Je kunt beter gebruik maken van dubbel glas. Wanneer je het enkele glas wilt gaan vervangen, moet je enkele aannemers langs laten komen om een offerte te laten maken van de werkzaamheden. Iedere aannemer zal eerst de kozijnen inspecteren. Wanneer de kozijnen nog goed zijn en er geen houtrot aanwezig is, kunnen ze nog gewoon gebruikt worden. Voor het plaatsen van het dubbele glas moeten de sponningen dieper worden uitgefreesd. Omdat dit niet zoveel werk is, zijn de kosten hiervan niet zo hoog. Wanneer de aannemer wel veel houtrot heeft geconstateerd, zal hij je aanraden om nieuwe kozijnen te laten plaatsen. Wanneer dat het geval is, zullen de kozijnen eerst in de werkplaats gemaakt moeten worden. 

Offerte

  Vergelijk de verschillende offertes. Wanneer er houtrot is geconstateerd zal de ene aannemer alleen het deel van het kozijn willen vervangen dat houtrot heeft, terwijl de andere weer een heel nieuw kozijn wilt plaatsen. Wanneer je de aannemer hebt gekozen kan hij aan de slag gaan. Bij het vervangen van alle raamkozijnen zal hij deze eerst allemaal in zijn werkplaats maken. De aannemer heeft aan de glaszetter tijdig doorgegeven dat hij het dubbel glas, met de opgegeven maten, kan bestellen.   

Het vervangen van de raamkozijnen en plaatsen van dubbel glas

Het vervangen van alle raamkozijnen zal niet in een dag kunnen plaatsvinden. Wanneer de aannemer bezig is met het vervangen van de raamkozijnen zal hij de geplaatste moeten afdichten als hij naar huis gaat. Wanneer alle raamkozijnen zijn geplaatst, zal de glaszetter worden ingelicht.   

De glaszetter

Het plaatsen van dubbel glas is vakwerk. Dat moet je altijd aan een vakman van bijvoorbeeld DQ Glas overlaten. Hij weet precies hoeveel ruimte er moet zijn tussen het glas en het hout. Het glas zal moeten kunnen uitzetten als het warm wordt. Wanneer er geen of te weinig speling is zal het glas kunnen stukspringen.   

Glas zetten kan niet door iedereen worden uitgevoerd. Er is een vakman voor nodig. Een glaszetter kan alle soorten glas plaatsen. Hij doet dat in bestaande woningen, maar ook in de nieuwbouw. Vaak zal een glaszetter worden ingeschakeld wanneer er een onverwachte ruitschade is. Hij zal dan snel langskomen om de schade en de maten op te meten. Bij dubbel glas zal hij het glas bestellen en plaatsen zodra hij het binnen heeft. Laat dus dergelijke werkzaamheden over aan een glaszetter om problemen achteraf te voorkomen.