Aannemer, de leukste baan!Aannemer, de leukste baan!


Over ons

Aannemer, de leukste baan!

Hallo, ik ben een aannemer genaamd Jan en hier is een korte inleiding over mijn beroep. Mijn beroep is aannemer en Ik zal je uitleggen waarom het zo'n leuk beroep is. Je maakt soms de gekste dingen mee. Als je een beetje leuk groepje bouwvakkers mag aansturen, is het altijd pret op de bouw. Als kind wilde ik zelfs altijd al de richting van de bouw op en ik ben nu een trotse aannemer. Op mijn blog kan je van alles verwachten over de leukste klussen die ik momenteel heb en nog veel meer. Ik hoop dat je het leuk gaat vinden en nog veel leesplezier!

Archief

Recente artikelen

Pompputten bestellen: wat, waarom & waarvoor?
22 september 2021

Pompputten zijn speciale soorten putten, die veel

Zo herken je een verstopt riool
10 maart 2021

Ben je bang dat het riool bij jou verstopt is? Dit

Dakdekker
13 mei 2019

De werkzaamheden van een dakdekker Van een huis is

Renovatie
13 mei 2019

Renovatie Wanneer een gebouw door verloop van tijd

Elektrotechniek, dat studeer je niet, dat ben je
19 november 2018

Of het een roeping is of een gewoon beroep, daarov

Elektrotechniek, dat studeer je niet, dat ben je

Of het een roeping is of een gewoon beroep, daarover is niemand het eens. Maar vraag een elektrotechnicus eens of hij liever een ander beroep zou hebben gekozen, gegeven de kans, bijna niet een van hen zal die vraag met ja beantwoorden. 

Hoe komt het toch dat een dergelijk technisch veld als de elektrotechniek, als beroep toch zo aantrekkelijk is? Over het algemeen gaan werkdagen eenvoudig door tot de klus geklaard is. Het is ook nog eens een beroep dat letterlijk onder spanning staat, en ook figuurlijk spannend kan worden.   

Klanten  

Het werken met klanten is vaak een essentieel onderdeel van het beroep, en klanten zijn niet altijd even makkelijk. Ze stellen terecht hoge eisen. Ook de diverse instanties die zich bijvoorbeeld bezig houden met bouw en woningtoezicht, veiligheidsvoorschriften en andere regelgeving, mengen zich graag in het werk. Ook dat is natuurlijk terecht. Veiligheid gaat immers voor alles, zeker in de elektrotechniek.  Maar als beroepstechnicus krijg je wel te maken met allerlei situaties. Vragen en projecten zijn altijd een uitdaging en je moet bijna dagelijks nieuwe dingen leren om gewoon op de hoogte te blijven. Een gespecialiseerd elektrotechnicus, zoals Cees Boer B.V., is bovendien een gewaardeerd vakman die de elektrotechniek in zijn bloed heeft.  Niet alleen de techniek maar vooral het milieu speelt een belangrijke rol. De voortdurende zoektocht naar betere en energiebesparende manieren om de techniek te integreren in het dagelijkse leven kunnen een drijvende kracht zijn voor jongeren om deze richting te kiezen. 

Elektrotechniek als studierichting  

Het is geen makkelijke keuze. Als je van de elektrotechniek je beroep wilt gaan maken moet je studeren. Een groot deel van de engineering studie wordt besteedt aan het ontwerpen van elektrotechnische systemen, elektronica en ITC. Een afgestudeerde behaalt de titel Bachelor of Science.  Elektrische en elektronische systemen ontwerpen, aanleggen en onderhouden, dat is wat de elektrotechnicus doet. Maar waar en wanneer doet hij dat? In een vliegtuig of op een heel vliegveld? Of binnen het wereldwijde netwerk van vliegvelden en de bewakingstechniek van het vliegverkeer? In een trein of in het nationale en Europese netwerk van rails, treinen en stations dat we zo vaak gewoon voor lief nemen?   

Het is overal te vinden  

De elektrotechniek is werkelijk overal bij betrokken, meestal zelfs zonder dat de gebruikers van bijvoorbeeld verkeersmiddelen als de auto, de trein of het vliegtuig daar bij stilstaan. De schaal loopt ook van een huis tot een wereldwijd netwerk.  Als beroepskeuze de reden is waarom je dit artikeltje leest, het is een van de meest interessante en gevarieerde beroepen die er te vinden zijn. Het leren houdt nooit op en elke dag brengt minsten een nieuwe ontdekking met zich mee. Daarom is het beroep zo aantrekkelijk.