Aannemer, de leukste baan!Aannemer, de leukste baan!


Over ons

Aannemer, de leukste baan!

Hallo, ik ben een aannemer genaamd Jan en hier is een korte inleiding over mijn beroep. Mijn beroep is aannemer en Ik zal je uitleggen waarom het zo'n leuk beroep is. Je maakt soms de gekste dingen mee. Als je een beetje leuk groepje bouwvakkers mag aansturen, is het altijd pret op de bouw. Als kind wilde ik zelfs altijd al de richting van de bouw op en ik ben nu een trotse aannemer. Op mijn blog kan je van alles verwachten over de leukste klussen die ik momenteel heb en nog veel meer. Ik hoop dat je het leuk gaat vinden en nog veel leesplezier!

Archief

Recente artikelen

Pompputten bestellen: wat, waarom & waarvoor?
22 september 2021

Pompputten zijn speciale soorten putten, die veel

Zo herken je een verstopt riool
10 maart 2021

Ben je bang dat het riool bij jou verstopt is? Dit

Dakdekker
13 mei 2019

De werkzaamheden van een dakdekker Van een huis is

Renovatie
13 mei 2019

Renovatie Wanneer een gebouw door verloop van tijd

Elektrotechniek, dat studeer je niet, dat ben je
19 november 2018

Of het een roeping is of een gewoon beroep, daarov

Renovatie

Renovatie

Wanneer een gebouw door verloop van tijd minder mooi is geworden en/of onbruikbaar is geworden. Wordt er vaak gekozen om dit gebouw te herstellen. Het herstellen van dit gebouw wordt ook wel renovatie genoemd. In deze tekst gaan we kijken wat dit precies inhoudt en wat de verschillen zijn tussen deze manier van herstellen en restauratie. Ook gaan we kijken naar enkele bekende voorbeelden.

Renovatie

Het woord renovatie komt uit het Latijn. De Latijnse term voor vernieuwen is namelijk renovare. Soms zijn gebouwen oud en door weersomstandigheden of andere oorzaken, worden deze gebouwen na verloop van tijd minder mooi en daarnaast minder bruikbaar. Het is dan nodig om deze gebouwen dus te vernieuwen. Ook kan het zijn dat een ouder gebouw niet voldoet aan bepaalde eisen die op dit moment wel gesteld worden voor gebouwen. De eigenaar van het pand gaat dan naar een aannemer om dit gebouw te laten renoveren. Bij renoveren is het vaak het belangrijkst dat oude kenmerken van het pand in tact blijven, maar moderne toevoegingen er voor zorgen dat het pand nog steeds mooi is en daarnaast ook weer bruikbaar en praktisch is. Een eigenaar van een pand heeft in Nederland 75% goedkeuring nodig van de gebruikers van het pand om deze te mogen laten herstellen. Wanneer het bijvoorbeeld om een appartementencomplex gaat kan het namelijk zijn dat hierdoor de huur van de appartementen omhoog gaat. Wanneer het gebouw dan hersteld wordt, is de verhuurder van het pand verplicht om de huurders te compenseren. Dit kan hij doen door middel van accommodatie voor de bewoners, maar ook door een vergoeding.

Verschil met restauratie

Er is een heel goed verschil tussen het renoveren en restaureren. Bij renoveren gaat het namelijk altijd om een gebouw. Bij restauratie niet. Bij restauratie gaat het eigenlijk om een voorwerp. Denk hierbij aan een beeld of een schilderij dat door tijd of iets anders niet meer in originele staat is.

Bekende voorbeelden

Er zijn een hoop bekende voorbeelden van gebouwen die gerenoveerd moeten worden. Een hoop van de bekende toeristentrekkers zijn namelijk al vrij oud en moeten daarom soms onderhouden worden om mooi te blijven. Een voorbeeld hiervan is de Big Ben. Deze klokkentoren in Londen wordt tot sowieso ergens in 2021 gerenoveerd. In de meeste gevallen worden deze gebouwen gerenoveerd om de mooiheid van het gebouw te waarborgen, maar soms, zoals ook het geval bij de Big Ben, is het ook om aanpassingen aan te brengen aan het gebouw. De Big Ben wordt namelijk voorzien van een lift. Als je op zoek bent naar een bedrijf dat goed renoveert kijk dan eens op de website van Hanzebouw BV.