Aannemer, de leukste baan!Aannemer, de leukste baan!


Over ons

Aannemer, de leukste baan!

Hallo, ik ben een aannemer genaamd Jan en hier is een korte inleiding over mijn beroep. Mijn beroep is aannemer en Ik zal je uitleggen waarom het zo'n leuk beroep is. Je maakt soms de gekste dingen mee. Als je een beetje leuk groepje bouwvakkers mag aansturen, is het altijd pret op de bouw. Als kind wilde ik zelfs altijd al de richting van de bouw op en ik ben nu een trotse aannemer. Op mijn blog kan je van alles verwachten over de leukste klussen die ik momenteel heb en nog veel meer. Ik hoop dat je het leuk gaat vinden en nog veel leesplezier!

Archief

Recente artikelen

Pompputten bestellen: wat, waarom & waarvoor?
22 september 2021

Pompputten zijn speciale soorten putten, die veel

Zo herken je een verstopt riool
10 maart 2021

Ben je bang dat het riool bij jou verstopt is? Dit

Dakdekker
13 mei 2019

De werkzaamheden van een dakdekker Van een huis is

Renovatie
13 mei 2019

Renovatie Wanneer een gebouw door verloop van tijd

Elektrotechniek, dat studeer je niet, dat ben je
19 november 2018

Of het een roeping is of een gewoon beroep, daarov

Zo herken je een verstopt riool

Ben je bang dat het riool bij jou verstopt is? Dit kan voor heel wat narigheid zorgen. Hoe eerder dit verholpen is, hoe beter. Het is belangrijk dat je zeker weet dat het riool de boosdoener is. De klachten bij een verstopping in het riool, kunnen namelijk ook andere oorzaken hebben. In dit artikel lees je precies hoe je een verstopt riool kunt herkennen en wat je moet doen bij een verstopping in het riool.

Daar zit een luchtje aan

De eenvoudigste manier om een verstopping van het riool te herkennen, is de geur. Wanneer een riool verstopt is, is er geen ruimte voor afvoer. Het vieze water kan dus niet wegstromen en hoopt zich op. Het gevolg hiervan is dat ook de vieze luchtjes geen kant op kunnen. Je kunt in huis en buiten huis een vieze lucht ruiken. Het kan ruiken naar fecaliën of soms zelf een rottige of zure lucht hebben.

Het water spoelt niet weg

Wanneer er een ophoping in het riool is, kan er weinig tot geen extra water meer bij of door. Je zult in huis merken dat de afvoer niet goed meer werkt. Water loopt zeer langzaam weg of blijft zelfs staan. Je kunt gebruik maken van een rubberen ontstopper, maar dit heeft geen effect als het probleem het riool is en niet de leidingen. Niet alleen afvoerputjes hebben een vertraging bij het afvoeren van water, maar ook het water van het toilet kan omhoog komen.

Schakel hulp in

Een verstopte riolering kun je niet zelf verhelpen met huis-tuin-en-keuken middeltjes. Hiervoor moet je echt een specialist inschakelen. Bel een loodgieter om de verstopping te verhelpen en ervoor te zorgen dat alle afvoeren in jouw woning weer optimaal werken. Je hoeft nooit lang te wachten op hulp. Loodgieters werken over het algemeen met een 24-uurs service. Dit betekent dat je gelijk geholpen kan worden. Neem daarom gelijk contact op, wanneer je merkt dat er iets mis is met jouw riolering. Dit kan diezelfde dag dan nog verholpen worden.

Herken jij de nare geur in huis en het water dat nauwelijks wegloopt? De kans is dan aanzienlijk dat jouw riool verstopt is. Het is aan te raden om zo snel mogelijk hulp in te schakelen om verdere schade aan de riolering en leidingen te voorkomen. Wanneer je te lang wacht, kan de schade door de verstopping alleen maar groter worden. In veel gevallen is deze verstopping eenvoudig te verhelpen en geniet je diezelfde dag alweer van een goed werkende afvoer in het hele huis.