Aannemer, de leukste baan!Aannemer, de leukste baan!


Over ons

Aannemer, de leukste baan!

Hallo, ik ben een aannemer genaamd Jan en hier is een korte inleiding over mijn beroep. Mijn beroep is aannemer en Ik zal je uitleggen waarom het zo'n leuk beroep is. Je maakt soms de gekste dingen mee. Als je een beetje leuk groepje bouwvakkers mag aansturen, is het altijd pret op de bouw. Als kind wilde ik zelfs altijd al de richting van de bouw op en ik ben nu een trotse aannemer. Op mijn blog kan je van alles verwachten over de leukste klussen die ik momenteel heb en nog veel meer. Ik hoop dat je het leuk gaat vinden en nog veel leesplezier!

Archief

Recente artikelen

Pompputten bestellen: wat, waarom & waarvoor?
22 september 2021

Pompputten zijn speciale soorten putten, die veel

Zo herken je een verstopt riool
10 maart 2021

Ben je bang dat het riool bij jou verstopt is? Dit

Dakdekker
13 mei 2019

De werkzaamheden van een dakdekker Van een huis is

Renovatie
13 mei 2019

Renovatie Wanneer een gebouw door verloop van tijd

Elektrotechniek, dat studeer je niet, dat ben je
19 november 2018

Of het een roeping is of een gewoon beroep, daarov

Pompputten bestellen: wat, waarom & waarvoor?

Pompputten zijn speciale soorten putten, die veel gebruikt worden om overbelasting op het rioleringssysteem te voorkomen als er sprake is van overmatige regenval. Hoe werken dit soort pompen precies? Welke voordelen heeft pompputten bestellen te bieden? voor jou als particulier of ondernemer? In dit blog lees je het antwoord op deze vragen!

Wat is een pompput voor een type pomp?

Pompputten zijn bijzondere, speciaal ontworpen kleine putten die in staat zijn om water omhoog te pompen. Ze zijn meestal gemaakt van kunststof, maar ook wel van prefab beton of van cement. De pompen hebben aan de bovenkant een rooster en worden aangedreven door een dompelpomp. De pomp kan speciaal afgesteld worden om op een bepaald moment overtollig regenwater of afvalwater af te voeren en op te pompen via een speciaal leidingnet. Vervolgens kan het overtollige (regen)water dan verplaatst worden naar een bassin of een hoger gelegen plek, waar het wel de grond in kan zakken. In de pompput bevindt zich een vlotter, die aanslaat op het moment dat de waterstand in de pomp te hoog wordt en er dus water afgevoerd dient te worden naar een hoger niveau.

De voordelen van een of meer pompputten bestellen

Pompputten bestellen is voor zowel woningeigenaren, winkeliers als bedrijfseigenaren om meerdere redenen interessant. In de eerste plaats kun je met een goede pompput voorkomen dat je gazon, oprit of tuinpad volloopt met water bij hevige regenbuien. Zo kun je dus voorkomen dat je thuis, of rond je bedrijf, met vervelende plassen, overlopende toiletten of een ondergelopen grasveld komt te zitten. Naast dit voordeel, is het mooie aan een pompput ook het feit dat deze pompen helpen om te voorkomen dat er rioolwater of afvalwater uit de riolering omhoog komt bij overstromingen, regenbuien of hoge waterstanden. Lopen je toiletten over of de afvoer van je douche- of badkamer, dan leidt dat vaak tot een vieze stank. Met een goede pompput kun je dit soort narigheid goed voorkomen. Een derde pluspunt van een pompput kopen is dat je hiermee ook wateroverlast in je kelders kunt voorkomen. De pomp voorkomt een te hoge waterstand rond de kelder. Heb je last van (te veel) vocht in je kelderruimte, dan kan een pomp hiervoor een oplossing zijn. Ten slotte is het mooie van pompputten het feit dat er voor elk waterprobleem wel een geschikte pomp te vinden is via een gespecialiseerd bedrijf.

Laat de installatie over aaneen expert

Belangrijk is om het installeren van een pompput door een gecertificeerd bedrijf te laten doen. Je weet dan zeker dat de pomp goed bevestigd en in werking gesteld wordt. Succes en profiteer van de voordelen die pompputten te bieden hebben.

Wil je graag meer informatie? Bezoek dan de website van Pompenmarkt.nl