Aannemer, de leukste baan!Aannemer, de leukste baan!


Over ons

Aannemer, de leukste baan!

Hallo, ik ben een aannemer genaamd Jan en hier is een korte inleiding over mijn beroep. Mijn beroep is aannemer en Ik zal je uitleggen waarom het zo'n leuk beroep is. Je maakt soms de gekste dingen mee. Als je een beetje leuk groepje bouwvakkers mag aansturen, is het altijd pret op de bouw. Als kind wilde ik zelfs altijd al de richting van de bouw op en ik ben nu een trotse aannemer. Op mijn blog kan je van alles verwachten over de leukste klussen die ik momenteel heb en nog veel meer. Ik hoop dat je het leuk gaat vinden en nog veel leesplezier!

Archief

Recente artikelen

Pompputten bestellen: wat, waarom & waarvoor?
22 september 2021

Pompputten zijn speciale soorten putten, die veel

Zo herken je een verstopt riool
10 maart 2021

Ben je bang dat het riool bij jou verstopt is? Dit

Dakdekker
13 mei 2019

De werkzaamheden van een dakdekker Van een huis is

Renovatie
13 mei 2019

Renovatie Wanneer een gebouw door verloop van tijd

Elektrotechniek, dat studeer je niet, dat ben je
19 november 2018

Of het een roeping is of een gewoon beroep, daarov

Dakdekker

De werkzaamheden van een dakdekker

Van een huis is het dak een van de kwetsbaarste delen. Het maakt daarbij geen verschil of het van een bestaand huis is of van een nieuwe woning. Wanneer je een daklekkage hebt, is het verstandig direct een specialist in te schakelen. Een dakdekker zal, als hij aanwezig is, het dak inspecteren en het probleem verhelpen. Een dakdekker zul je ook nodig hebben wanneer je dak aan vernieuwing toe is. Betonnen dakpannen hebben een levensduur van ongeveer 40 jaar. Bij een lekkage kunnen er scheuren in je dakpannen zijn ontstaan. Wanneer de dakdekker langskomt om de lekkage te verhelpen, zal hij de beschadigde dakpannen vernieuwen. Wacht nooit te lang om problemen met je dak te verhelpen. Zo kunnen er namelijk grote problemen ontstaan, waardoor de kosten veel hoger worden dan nodig is. Bij een dakdekker kun je ook een onderhoudscontract afsluiten waardoor hij met een vaste regelmaat het dak komt controleren. Door het verhelpen van kleine problemen, zul je geen grote onkosten hebben. Bij probleem zijn er vaak enkele pannen verschoven. Zoiets is gemakkelijk te verhelpen.

Wat zijn de werkzaamheden van een dakdekker

In principe kan de specialist alle werkzaamheden uitvoeren van het dak. Hij is in staat een lekkage op te lossen of een dak te renoveren.

Ook het plaatsen van een geheel nieuw dak is mogelijk en het uitvoeren van het regelmatige onderhoud.

Heb je een rieten dak, dan zal je een daarvoor gespecialiseerde dakdekker in moeten huren.

Wanneer de dakbedekking het einde van zijn levensduur bereikt, zal het hele dak vernieuwd moeten worden. Eerst verwijdert men de onderlaag en daarna wordt er een nieuwe laag op aangebracht. Het maakt daarbij niet uit of je bijvoorbeeld pannen hebt of leien.

Platte daken

Wanneer je op een plat dak een lekkage hebt, is dat een groot probleem. Je kunt om te beginnen proberen de plaats van de lekkage te achterhalen. Wanneer je de plaats van de lekkage hebt gevonden, bestaat de mogelijkheid om het zelf te dichten. In veel gevallen kun je de plaats van de lekkage niet vinden. Dan moet je alsnog de hulp inschakelen van de specialist. Hij zal eerst het platte dak inspecteren en de plaats van de lekkage proberen te achterhalen. Ook hij zal vaak niet de plaats van de lekkage kunnen vinden. Er word je dan aangeraden om een nieuwe dakbedekking te laten aanbrengen. Wanneer je daarvoor de goedkeuring geeft, zal hij eerst een offerte maken. Hij zal eerst de mogelijkheden van de materialen aangeven die gebruikt kunnen worden. Er zijn in principe drie soorten materialen die voor een plat dak gebruikt kunnen worden. Je kunt bitumen, EPDM of kunststof gebruiken. Kunststof is het duurste product, maar zal wel het langst meegaan. Een goede voorlichting is daarom belangrijk.