Aannemer, de leukste baan!Aannemer, de leukste baan!


Over ons

Aannemer, de leukste baan!

Hallo, ik ben een aannemer genaamd Jan en hier is een korte inleiding over mijn beroep. Mijn beroep is aannemer en Ik zal je uitleggen waarom het zo'n leuk beroep is. Je maakt soms de gekste dingen mee. Als je een beetje leuk groepje bouwvakkers mag aansturen, is het altijd pret op de bouw. Als kind wilde ik zelfs altijd al de richting van de bouw op en ik ben nu een trotse aannemer. Op mijn blog kan je van alles verwachten over de leukste klussen die ik momenteel heb en nog veel meer. Ik hoop dat je het leuk gaat vinden en nog veel leesplezier!

Archief

Recente artikelen

Pompputten bestellen: wat, waarom & waarvoor?
22 september 2021

Pompputten zijn speciale soorten putten, die veel

Zo herken je een verstopt riool
10 maart 2021

Ben je bang dat het riool bij jou verstopt is? Dit

Dakdekker
13 mei 2019

De werkzaamheden van een dakdekker Van een huis is

Renovatie
13 mei 2019

Renovatie Wanneer een gebouw door verloop van tijd

Elektrotechniek, dat studeer je niet, dat ben je
19 november 2018

Of het een roeping is of een gewoon beroep, daarov

CV onderhoud voor optimaal rendement en veiligheid

CV onderhoud voor optimaal rendement en veiligheid

Een cv-ketel oftewel centrale-verwarmingsketel is het onderdeel van de centraleverwarmingsinstallatie die voor warm water zorgt en daarmee de verschillende kamers van een huis van warmte voorziet. Vandaar de naam centrale verwarming. Vroeger waren er alleen maar kachels die voor de nodige warmte zorgden en de kachel stond gewoonlijk in de huiskamer. De slaapkamers en andere vertrekken waren in de winter ijskoud. Centrale verwarming is een ideale en comfortabele warmtevoorziening. Heel belangrijk is het jaarlijkse cv onderhoud omdat de cv-ketel altijd werkzaam is. Dit cv onderhoud is noodzakelijk om risico's zoals koolmonoxidevergiftiging te voorkomen. Hiervoor kun je een onderhoudscontract laten opstellen waarbij een 24-uurs hulpservice bij storing inbegrepen is. Dat is heel belangrijk want wanneer in de winter je cv het ineens begeeft, wil je graag dat er direct iemand komt om de storing te verhelpen. Niet iedereen heeft een andere warmtebron, bijvoorbeeld een op hout gestookte open haard, in huis. Laat je cv-ketel periodiek onderhouden door Leenards Warmte- en Luchttechniek BV. Dan is je ketel zeker weten in goede handen.

Ingewikkeld geheel

Door middel van cv onderhoud bespaar je energiekosten; het apparaat wordt heel precies afgesteld voor een optimaal rendement, daarnaast wordt het gereinigd en goed gecontroleerd. Het is namelijk best een ingewikkelde installatie. Hier komt veel samen zoals water, elektra, lucht en rookgassen. Een veilige en goede werking is heel belangrijk. Onderdelen kunnen slijten door bijvoorbeeld roestvorming of ze zijn verkeerd ingesteld, met het vrijkomen van het giftige reukloze CO als gevolg. Het toestel moet daarom jaarlijks of eventueel eens in de twee jaren worden gecontroleerd. Van een (combi)cv-ketel mag je verwachten dat deze een jaar of vijftien meegaat mits je de controle regelmatig laat uitvoeren.

Onderhoudscontract

Met een onderhoudscontract heb je dus minder kans op storingen; is er snellere hulp, dan verleng je de levensduur en bespaar je energie. Daarnaast is je cv-ketel veiliger. Sluit alleen een onderhoudscontract af bij een erkend installateur om narigheden te voorkomen. De veiligheid van de rookgasafvoer is tevens van belang als ook voldoende ventilatievoorzieningen in de ruimte. Aandachtspunten zijn de bevestiging van de rookgasafvoer en controles op lekkages. Het is de bedoeling dat de rookgasafvoer net zo lang meegaat als de cv-ketel. Wat je zelf kunt doen is het ontluchten van de radiatoren en de ketel en het controleren van de waterdruk in de cv-installatie: te hoge of juist lage druk kan slecht zijn voor de pomp en kan leiden tot lekkages. Een vuilafscheider is meestal niet nodig. Mocht het water bij cv-ketelvervanging heel vuil zijn , dan wel. Dat kan in overleg met de installateur. Wellicht mogen over een aantal jaar gasgestookte cv-ketels alleen nog vervangen worden door een duurzaam alternatief. Dit om onder meer de klimaatdoelstellingen te halen.