Aannemer, de leukste baan!Aannemer, de leukste baan!


Over ons

Aannemer, de leukste baan!

Hallo, ik ben een aannemer genaamd Jan en hier is een korte inleiding over mijn beroep. Mijn beroep is aannemer en Ik zal je uitleggen waarom het zo'n leuk beroep is. Je maakt soms de gekste dingen mee. Als je een beetje leuk groepje bouwvakkers mag aansturen, is het altijd pret op de bouw. Als kind wilde ik zelfs altijd al de richting van de bouw op en ik ben nu een trotse aannemer. Op mijn blog kan je van alles verwachten over de leukste klussen die ik momenteel heb en nog veel meer. Ik hoop dat je het leuk gaat vinden en nog veel leesplezier!

Archief

Recente artikelen

Pompputten bestellen: wat, waarom & waarvoor?
22 september 2021

Pompputten zijn speciale soorten putten, die veel

Zo herken je een verstopt riool
10 maart 2021

Ben je bang dat het riool bij jou verstopt is? Dit

Dakdekker
13 mei 2019

De werkzaamheden van een dakdekker Van een huis is

Renovatie
13 mei 2019

Renovatie Wanneer een gebouw door verloop van tijd

Elektrotechniek, dat studeer je niet, dat ben je
19 november 2018

Of het een roeping is of een gewoon beroep, daarov

Zelf een huis bouwen?

Waaraan moet je denken als je zelf een huis wilt bouwen? 

Gefeliciteerd, je hebt een kavel gekocht... Alleen mist er nog een huis. Wellicht ligt het ontwerp al klaar of juist helemaal niet. In die situatie begin je vanaf stap 1: een huis laten ontwerpen. 

Hoe?

Elke gemeente heeft zijn eigen bestemmingsplan. Informeer dan ook goed wat dit voor jou betekent. Ben je vrij om elk ontwerp op je kavel neer te zetten wat je mooi vindt of zijn er randvoorwaarden opgesteld. Dit kan nogal wat betekenen. In beide gevallen heb je een architect nodig. 

Een architect 

Een architect van Roscobouw kan je helpen om een huis te ontwerpen dat structureel klopt. Je wilt er natuurlijk veilig in wonen. Hij of zij doet echter nog veel meer.  De architect weet wat nodig is om een huis te ontwerpen. Hij weet wat de randvoorwaarden betekenen, ofwel hoe vrij je bent om een huis te bouwen, maar weet ook juist met die randvoorwaarden om te gaan, zodat je een uniek huis krijgt. Tegenwoordig hoor je ook steeds meer mensen over prefab woningen, een bouwpakket huis dat bijna kant en klaar wordt neergezet, maar dit is natuurlijk niet uniek. Vaak is het ook nog zo dat het bouwplan nog geaccepteerd moet worden bij de gemeente. Houd hier rekening mee in de doorlooptijd. Dit kan soms best wel even tijd kosten en in de meeste gevallen zijn er nog aanpassingen nodig in het ontwerp. 

De bouw 

Oké, er is een bouwplan, maar nu begint het eigenlijk pas. Bij een eigen ontwerp komt ook vaak een eigen aannemer kijken. Het is belangrijk dat de architect en de aannemer goed samenwerken. Dit is natuurlijk efficiënt, maar leidt ook uiteindelijk tot het beste resultaat. Houd zelf wel het budget in de gaten, wijzigingen in ontwerpen tijdens de bouw kunnen een behoorlijke impact hebben op je budget. Kijk naar zowel een ervaren aannemer als architect die gewend zijn om dit soort projecten op te pakken. Dit scheelt discussie, maar uiteindelijk scheelt dit ook gewoon geld.   

Conclusie 

Ga je zelf een huis bouwen en ben je vrij om een eigen huis te ontwerpen? Denk goed na of je dit zelf doet of het huis laat ontwerpen, want in dit geval klopt het volgende spreekwoord: "een goede voorbereiding is het halve werk". Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk beginnen met bouwen, maar door de plannen vooraf goed af te stemmen kan de bouw een stuk sneller en efficiënter verlopen.